Netanyahu: Palestineinii nu vor obține niciodată o înțelegere mai bună decât cea propusă de Donald Trump

  • 29 Ianuarie 2020 18:20
Netanyahu: Palestineinii nu vor obține niciodată o înțelegere mai bună decât cea propusă de Donald Trump

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a salutat relația sa personală cu președintele american Donald Trump și i-a atenționat pe palestinieni că nu vor avea niciodată o înțelegere mai bună decât cea propusă de Administrația Trump, informează miercuri dpa, preluat de Agerpres.

"Cred că, în timp, ei vor vedea că nu vor obține niciodată o înțelegere mai bună și aceasta este ocazia vieții pentru Israel, pentru palestinieni și pentru pace", a declarat Netanyahu în cadrul emisiunii Fox&Friends.

Donald Trump "este cel mai bun prieten pe care Israelul l-a avut vreodată", a spus premierul israelian.

Președintele american Donald Trump și-a prezentat marți planul de pace pentru Orientul Mijlociu bazat pe o soluție cu "două state", dar care prevede acordarea unui număr de concesii Israelului, printre care anexarea Văii Iordanului și a coloniilor israeliene din Cisiordania. În același timp, Trump a dat asigurări că Ierusalimul "va rămâne capitala indivizibilă a Israelului".

Palestinienii vor ca Ierusalimul de Est, parte a orașului ocupată din 1967 de Israel și apoi anexată, să fie capitala viitorului stat la care aspiră.

Planul de pace propus de Trump a provocat reacții vehemente în tabăra palestiniană. Președintele Autorității palestiniene, Mahmoud Abbas, a respins ferm acest plan, care, potrivit lui, "va fi trimis la coșul de gunoi al istoriei".

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:92 %
Vint:5,66 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău