Nereguli la un parc de dezmembrări auto depistate de către angajații vamali

  • 17 Septembrie 2021 13:05
Nereguli la un parc de dezmembrări auto depistate de către angajații vamali

Ieri, 16 septembrie curent, ofițerii echipelor mobile ale Serviciului Vamal au supus controlului un parc de dezmembrări auto de pe teritoriul municipiului Chișinău.

Vameșii au identificat 11 mijloace de transport cu numere străine, care au fost declarate prin acțiune la introducerea în țară și, conform legii, urmau a fi scoase de pe teritoriul Republicii Moldova după expirarea termenului de 180 de zile.
 
Contrar prevederilor legale, proprietarii automobilelor înmatriculate în alte state vindeau ilegal mijloacele de transport pentru a fi dezmembrate, fără a le vămui pe teritoriul Republicii Moldova se arată în comunicat.
 
Ca urmare a acțiunilor întreprinse, angajații vamali au identificat făptașii în vederea atragerii la răspundere pentru nerespectarea condițiilor de derulare a regimului vamal de admitere temporară.
 
În cazul în care mijlocul de transport nu este scos de pe teritoriul Republicii Moldova în termenul stabilit de legislație, iar acesta nu mai există (a fost distrus sau vândut la piese), organul vamal va încasa drepturile de import, conform legislației în vigoare.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău