Nereguli la taberele de odihnă pentru copii din Telenești și Nisporeni

  • 19 Iulie 2013 14:57
Nereguli la taberele de odihnă pentru copii din Telenești și Nisporeni

La cinci din cele 97 de tabere de odihnă pentru copii din Republica Moldova au fost constatate mai multe nereguli în urma inspecțiilor efectuate de Agenția pentru Siguranța Alimentară.

Reprezentanții Agenției au anunțat vineri, 19 iulie, în cadrul unei conferințe de presă și despre confiscarea și distrugerea a mai multor tone de carne, pește și fructe, ajunse în magazine și care nu corespundeau normelor de comercializare.  

Lipsa plasei de protecție împotriva insectelor, a săpunului și prosoapelor la chiuvete sau prezența mucegaiului în spațiile destinate pentru depozitarea alimentelor, sunt doar câteva dintre neregulile identificate  în urma controalelor desfășurate la taberele de odihnă pentru copii din țară.

Taberele cu probleme sunt în raioanele Telenești și Nisporeni. Potrivit reprezentanților Agenției pentru Siguranța Alimentelor, neregulile depistate au fost înlăturate, iar astfel de controale săptămânale au loc din luna mai.

Reprezentanții Agenției au anunțat și despre scoaterea din comerț a 7 tone de carne, 2,5 tone de pește, 15 tone de fructe și aproximativ o mie de ouă. Acestea nu îndeplineau condițiile de etichetare. 

Creată la 16 ianuarie 2013 prin decizia Guvernului, Agenția pentru Siguranța Alimentară se subordonează Ministerului Agriculturii. Agenția are misiunea de a monitoriza siguranța alimentelor de la producători până în magazine și unități de alimentație publică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău