Nereguli de 400 de milioane de lei în administarea banilor publici

  • 26 Decembrie 2013 14:21
Nereguli de 400 de milioane de lei în administarea banilor publici

Curtea de Conturi a constatat nereguli în administarea banilor publici, în valoare de 400 de milioane de lei, în cadrul rapoartelor de audit al întreprinderilor din sectorul energetic și cel de sănătate.

Cele mai multe încălcări țin de gestionarea patrimoniului public, organizarea achizițiilor publice și de modalitatea de remunerare a managerilor instituțiilor.

Nerguli la gestionarea patrimoniului s-au înregistrat la Spitalul Clinic Republican și la Institutul Mamei și Copilului, unde spațiile sunt date în locațiune unor agenți economici, dar întreținerea este achitată din bani publici, a subliniat Tatiana Savva, economist la Expert Grup.

Achizițiile publice organizate de cele două instituții medicale cu încălcarea legii au dus la pierderi de 240 de milioane de lei.

Audio: Directorul executiv Expert Grup, Dumitru Budianschi.

Alte încălcări constatate se referă la remunerarea inechitabilă a medicilor, fără a ține cont de stagiul de muncă, dar și la acordarea unor premii în valoare de peste 4 milioane de lei conducerii celor două instituții medicale, depășindu-se, astfel, limitele legale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,54 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
18
Arhivă Radio Chișinău