Nepalul a început un recensământ al tigrilor bengalezi

  • 05 Decembrie 2021 19:56
Nepalul a început un recensământ al tigrilor bengalezi

Nepalul a început duminică un recensământ al tigrilor bengalezi pentru a stabili câte dintre aceste mari feline trăiesc în prezent în sălbăticie, relatează dpa, citat de AGERPRES.

Recensământul la nivel național este prevăzut să dureze aproximativ trei luni, a declarat Bed Kumar Dhakal, purtătorul de cuvânt al Departamentului pentru Parcurile Naționale și Conservarea Faunei Sălbatice (DNPWC).

"Numărătoarea se va face în etape, folosind camere ascunse. Sperăm să finalizăm procesul de numărare în următoarele trei luni, iar imaginile vor fi analizate după aceea", a declarat Dhakal pentru dpa.

DNPWC intenționează să anunțe rezultatele de Ziua Mondială a Tigrului, pe 29 iulie anul viitor.

În prima fază a procesului, guvernul a desfășurat peste 100 de tehnicieni pentru a monitoriza activitățile tigrilor. Zeci de
pădurari, medici veterinari și personal de securitate sunt de asemenea implicați.

Nepalul se numără printre câteva țări în care populația de tigri a crescut în ultimii ani, în mare parte datorită îmbunătățirii măsurilor împotriva braconajului și a implicării comunității în conservarea speciei.

Potrivit rezultatelor recensământului din 2018, populația de tigri din Nepal a crescut la 235 de exemplare de la 121 în 2009.

Circa 3.900 de tigri trăiesc în sălbăticie la nivel global, potrivit World Wildlife Fund.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:5,66 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău