Nepal: Anchetă privind sosirea unui prinț din Bahrain cu 2.000 de doze de vaccin anti-COVID-19

  • 17 Martie 2021 12:55
Nepal: Anchetă privind sosirea unui prinț din Bahrain cu 2.000 de doze de vaccin anti-COVID-19

Nepalul anchetează modul în care un prinț din Bahrain, care dorește să escaladeze Everestul, a ajuns în țară cu 2.000 de doze de vaccin împotriva noului coronavirus fără aprobare oficială, au informat autoritățile, potrivit AFP.

Șeicul Mohamed Hamad Mohamed Al Khalifa, care a sosit luni la Kathmandu, intenționa să doneze dozele de vaccin AstraZeneca unui sat, potrivit ambasadei Nepalului în Bahrain.

Dozele de vaccin "au fost introduse însă în țară fără a urma procedura necesară și fără autorizarea prealabilă a biroului nostru. Cercetăm și vom decide dacă pot fi utilizate", a declarat miercuri pentru AFP Santosh KC, purtătorul de cuvânt al departamentului de administrare a medicamentelor.

Prințul și echipa sa, care include membri ai Gărzii Regale din Bahrain, s-au întors în Nepal, unde escaladaseră deja două vârfuri din Himalaya în luna octombrie, Manaslu (8.163 metri), al optulea cel mai înalt vârf din lume, și Lobuche (6.119 metri).

La momentul respectiv, autoritățile acordaseră o autorizație specială șeicului și grupului său de intra în țară, în pofida închiderii frontierei din cauza epidemiei de coronavirus.

Nepalul și-a deschis acum granițele pentru alpiniști, iar prințul și echipa sa au fost printre primii sosiți.

Absența excursioniștilor și a alpiniștilor străini a afectat semnificativ economia acestei țări sărace, unde turismul reprezintă 8% din PIB și generează peste un milion de locuri de muncă, conform World Travel and Tourism Council.

Alpiniștii trebuie să fie plasați însă într-o carantină de șapte zile și să prezinte un rezultat negativ la testul pentru depistarea COVID-19 înainte de a-și începe expediția.

Nepalul și-a început campania de vaccinare în luna ianuarie după ce a primit un milion de doze de vaccin AstraZeneca din India.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău