Negruță: ”Guvernarea NU dorește continuarea investigațiilor de către Kroll și nici acord cu FMI”

  • 23 Septembrie 2015 11:54
Negruță: ”Guvernarea NU dorește continuarea investigațiilor de către Kroll și nici acord cu FMI”

Revista presei din 23 septembrie 2015

Portalul mold-street.com scrie câți bani va primi în acest an Republica Modlova de la România. Guvernul român va acorda un credit în valoare de 150 de milioane de euro. Până la sfârșitul acestui an va fi transferată prima tranșă de 60 de milioane de euro, precizează publicația.

România a făcut un cadou Republicii Moldova într-o perioadă extrem de dificilă, scrie IPN care citează declarațiile mai multor comentatori economici. Expertul în economie, Viorel Gârbu, consideră că în condițiile când toți finanțatorii externi au refuzat să crediteze Republica Moldova, creditul oferit de către Guvernul de la București este de neprețuit.

Fostul ministru al finanțelor, Veaceslav Negruță, citat de Timpul, susține că ”Guvernarea nu dorește continuarea investigațiilor de către Kroll și nici acord cu FMI”. FMI cere să se facă reforme. Cei de la guvernare nu le doresc, a declaratfostul ministru într-un interviu televizat. El susține că politicienii nu doresc să se afle adevărul despre devalizarea băncilor pentru că ar fi implicați. „Efectuarea celei de a doua etape a investigației de către Kroll s-ar putea face doar sub presiunea societății și din exterior”, a opinat Negruță, citat de Timpul.

EVZ îl citează pe procurorul general, Corneliu Gurin, care a declarat la postul public de televiziune că ”Procurorii au făcut tot posibilul pentru investigarea furtului de proporții din sistemul bancar, iar în timpul apropiat mai multe dosare vor fi deferite justiției”.  El a afirmat că au fost intentate mai multe dosare pentru credite neperformante și pentru neglijență în serviciu. Pe averea suspecților a fost pus sechestru. Dacă judecata îi va condamna și le va confisca averile, o parte din bani vor putea fi restituiți”, a declarat procurorul general.

„Instabilitatea de la Chișinău aduce BUCURIE la Moscova. Nu în altă parte”, titrează Ziarul Național,  care-l citează pe premierul român. R. Moldova are de făcut multe reforme, drumul nu este ușor, dar are nevoie și de stabilitate, a declarat Victor Ponta, după ședința comună a guvernelor de la Chișinău și București, desfășurată la Constanța.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:98 %
Vint:2,57 m/s
Wed
16
Thu
19
Fri
21
Sat
22
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău