Negocierile în formatul 5+2 de la Viena ar putea fi anulate

  • 04 Aprilie 2014 20:11
Negocierile în formatul 5+2 de la Viena ar putea fi anulate

Parlamentul a eșuat, vineri, 5 aprilie, în votarea în lectură finală a unui proiect de lege care prevede, între altele, scutirea de taxe a agenților economici din stânga Nistrului, fapt ce ar putea duce la anularea negocierilor în formatul 5+2 de la Viena

Pentru aprobarea documentului au votat 50 de deputați din Coaliția Pro-Europeană, iar un deputat PLDM nu a participat la vot. Din această cauză a fost anunțată o pauză după care deputații au revotat proiectul, dar a fost înregistrat același rezultat. Deputații și-au mai luat o pauză, timp în care în parlament și-a făcut apariția și liderul PLDM Vlad Filat, dar la revenirea în sala de ședințe președintele parlamentului Igor Corman a anunțat că situația nu s-a schimbat și a întrerupt ședința până joi.

Amintim că așa-zisul ministru de externe de la Tiraspol a declarat zilele trecute că partea transnistreană nu va participa la negocierile prevăzute pentru 10-11 aprilie, la Viena, dacă parlamentul nu votează săptămâna aceasta legea respectivă.

Pe lângă scutirea de taxe prevăzute pentru companiile transnistrene, care au fost introduse de la 1 ianuarie, proiectul prevede și alte modificări ale politicii bugetar fiscale. Printre acestea sunt revenirea la cota de acciz aplicată în anul 2013 pentru automobilele cu capacitatea mare a motorului, renunțarea la prevederea potrivit căreia 2% din impozitul pe venit putea fi acordat organizațiilor neguvernamentale și religioase, de asemenea abrogarea legii privind scutirea companiei Glorinal de plata unor contribuții și amenzi, precum și reducerea unor amenzi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:4,63 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău