Negocierile dintre UE și Marea Britanie nu înaintează foarte bine, a declarat ministrul de externe al Irlandei

  • 07 Decembrie 2020 16:01
Negocierile dintre UE și Marea Britanie nu înaintează foarte bine, a declarat ministrul de externe al Irlandei

Ministrul de externe al Irlandei, Simon Coveney, a declarat luni că nu înaintează foarte bine negocierile dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană privind ajungerea la un acord comercial, negocieri care continuă la Bruxelles.

Divergențele dintre UE și Londra persistă la capitolul drepturi de pescuit, legile concurenței și modul de implementare a reglementărilor agreate, a precizat Simon Coveney. Dacă până la finalul anului nu se va ajunge la niciun acord, Marea Britanie și UE vor introduce taxe și controale vamale pentru bunurile de consum importate. James Cleverly, ministru secretar de stat pentru Orientul Mijlociu și Africa de Nord, a insistat că o astfel de situație poate fi încă evitată.

"Un acord poate fi convenit, există o oportunitate de a ajunge la un acord care să funcționeze în interesul național al Marii Britanii, dar și în interesul UE. Un lucru am învățat din negocierile cu UE: adesea, aceste negocieri durează până în ultima clipă a ultimei zile de negociere", a declarat James Cleverly.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău