Negocierile dintre Guvernul britanic și opoziție privind Brexitul vor fi reluate astăzi

  • 07 Mai 2019 12:30
Negocierile dintre Guvernul britanic și opoziție privind Brexitul  vor fi reluate astăzi

Negocierile pe tema Brexitului dintre Guvernul britanic și opoziție vor fi reluate astăzi, la Londra.

Potrivit corespondentului Radio România, este de așteptat ca, după rezultatele dezastruoase din recentele alegeri locale, premierul Theresa May să vină cu câteva propuneri care să înlesnească un acord.

Premierul britanic îi îndeamnă pe laburiști să lase pentru moment disensiunile de-o parte și să coopereze pentru a ajunge la o înțelegere. Theresa May ar fi dispusă să includă în negociere varianta rămânerii în Uniunea Vamală, însă doar până la alegerile generale viitoare, împreună cu alinierea la regulile pieței unice în privința bunurilor și garantarea unor drepturi pentru muncitori, similare cu cele din Uniunea Europeană.

Liderul laburist  Jeremy Corbyn a fost avertizat însă că mulți dintre parlamentarii formațiunii pe care o conduce nu vor vota un eventual acord cu Guvernul, dacă nu va exista posibilitatea ca acesta să fie supus și unui vot public.

Surse din interiorul partidului au lăsata să se înțeleagă că două treimi dintre deputații laburiști, printre care și mai mulți membri ai Guvernului din umbră sunt deciși să voteze împotrivă, chiar și în cazul în care Teherea May va face concesii importante.

Premierul a respins în repetate rânduri idea organizării unui al doilea referendum și dacă negocierile cu opoziția laburistă vor eșua, cel mai probabil Guvernul le va da ocazia parlamentarilor să voteze din nou opțiunile pe care le preferă în privința Brexitului, caz în care deputații ar putea susține în cele din urmă un nou vot public, ca soluție pentru deblocarea situației politice de la Londra.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău