Negocierile cu privire la viitorul referendum din Marea Britanie

  • 04 Februarie 2016 09:19

Negocierile privind viitorul referendum din Marea Britanie pe tema rămânerii sau nu în Uniunea Europeană au dominat dezbaterea de astăzi cu privire la summitul european din 18-19 februarie, care va fi dedicat, de asemenea, discuțiilor despre criza imigrației.Majoritatea eurodeputaților au subliniat că rămânerea în Uniune ar fi de preferat, atât pentru Marea Britanie,…

Negocierile privind viitorul referendum din Marea Britanie pe tema rămânerii sau nu în Uniunea Europeană au dominat dezbaterea de astăzi cu privire la summitul european din 18-19 februarie, care va fi dedicat, de asemenea, discuțiilor despre criza imigrației.

Majoritatea eurodeputaților au subliniat că rămânerea în Uniune ar fi de preferat, atât pentru Marea Britanie, cât și pentru celelalte state membre, dar au pus sub semnul întrebării unele dintre reformele solicitate de Londra.

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a propus între altele și un mecanism care ar putea fi accesat de statele membre pentru a-i priva timp de patru ani pe cetățenii europeni de primirea ajutoarelor sociale în cazul în care muncesc într-un alt stat membru.

Propunerea a fost făcută la solicitarea Londrei. Marea Britanie a cerut, de asemenea, o serie de reforme, după care își va întreba cetățenii dacă vor să rămână în Uniunea Europeană sau să o părăsească. Într-o primă reacție, după anunțarea propunerii negociate la Londra de către Donald Tusk, șeful executivului comunitar, Jean-Claude Juncker, a declarat astăzi în plenul Parlamentului că aceasta este justă și trebuie sprijinită de legislativul european.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,07
Cer fragmentat
Umiditate:85 %
Vint:2,06 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău