Negocierile la Londra pe tema Brexitului stagnează

  • 13 Mai 2019 12:12
Negocierile la Londra pe tema Brexitului stagnează

La Londra, negocierile dintre guvern și opoziție pe tema Brexitului stagnează, scrie Radio România Actualități.

Liderii laburiști se tem că un acord încheiat cu cabinetul Theresei May nu va putea trece de parlament dacă nu va exista opțiunea unui al doilea referendum.

În acest timp, Partidul Brexit condus de eurofobul Nigel Farage continuă să facă progrese în sondaje înaintea alegerilor europarlamentare.

Consultarea cea mai recentă arată că formațiunea ar putea aduna mai multe voturi decât laburiștii și conservatorii la un loc.

Corespondentul Radio România la Londra, Dan Vasiliu are detalii: "Ministrul din umbră pentru Brexit, Keir Starmer, e de părere că cel puțin 150 de parlamentari laburiști vor vota împotriva oricărui acord negociat cu guvernul pe tema Brexit-ului, dacă nu va exista posibilitatea ca acesta să fie supus unui referendum.

El se teme că Partidul Laburist va pierde electoratul care susține rămânerea în Uniunea Europeană, dacă formațiunea din care face parte nu va sprijini clar ideea unui nou vot public.

De asemenea Keir Starmer, care face parte din echipa de negociatori a opoziției, a avertizat-o pe Theresa May că orice compromis va fi imposibil dacă va stabili o dată în viitorul apropiat pentru demisie.

Premierul urmează să se întâlnească în această săptămână cu membrii Comitetului Executiv al Partidului Conservator care i-au cerut Theresei May să precizeze clar când intenționează să plece din fruntea Guvernului.

De fricțiunile existente în cele două partide profită noua formațiune Brexit.

Un sondaj realizat la cererea cotidianului "The Guardian" arată că peste o treime dintre alegători intenționează să voteze cu Gruparea lui Nigel Farage.

Partidul ar obține 34 de procente la europarlamentare, în timp ce laburiștii ar obține 21 de procente, iar conservatorii doar 11."

Sursa:Radio România Actualități 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău