Negocierile la Londra pe tema Brexitului stagnează

  • 13 Mai 12:12
Negocierile la Londra pe tema Brexitului stagnează

La Londra, negocierile dintre guvern şi opoziţie pe tema Brexitului stagnează, scrie Radio România Actualități.

Liderii laburişti se tem că un acord încheiat cu cabinetul Theresei May nu va putea trece de parlament dacă nu va exista opţiunea unui al doilea referendum.

În acest timp, Partidul Brexit condus de eurofobul Nigel Farage continuă să facă progrese în sondaje înaintea alegerilor europarlamentare.

Consultarea cea mai recentă arată că formaţiunea ar putea aduna mai multe voturi decât laburiştii şi conservatorii la un loc.

Corespondentul Radio România la Londra, Dan Vasiliu are detalii: "Ministrul din umbră pentru Brexit, Keir Starmer, e de părere că cel puţin 150 de parlamentari laburişti vor vota împotriva oricărui acord negociat cu guvernul pe tema Brexit-ului, dacă nu va exista posibilitatea ca acesta să fie supus unui referendum.

El se teme că Partidul Laburist va pierde electoratul care susţine rămânerea în Uniunea Europeană, dacă formaţiunea din care face parte nu va sprijini clar ideea unui nou vot public.

De asemenea Keir Starmer, care face parte din echipa de negociatori a opoziţiei, a avertizat-o pe Theresa May că orice compromis va fi imposibil dacă va stabili o dată în viitorul apropiat pentru demisie.

Premierul urmează să se întâlnească în această săptămână cu membrii Comitetului Executiv al Partidului Conservator care i-au cerut Theresei May să precizeze clar când intenţionează să plece din fruntea Guvernului.

De fricţiunile existente în cele două partide profită noua formaţiune Brexit.

Un sondaj realizat la cererea cotidianului "The Guardian" arată că peste o treime dintre alegători intenţionează să voteze cu Gruparea lui Nigel Farage.

Partidul ar obţine 34 de procente la europarlamentare, în timp ce laburiştii ar obţine 21 de procente, iar conservatorii doar 11."

Sursa:Radio România Actualități 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chişinău
13 °C
câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:3,1 m/s
Fri
11 °C
Sat
10 °C
Sun
15 °C
Mon
16 °C
Tue
16 °C

Curs oficial BNM 20 Septembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.5200 -0.0120
USD 17.6396 -0.0453
RON 4.1166 -0.0077
UAH 0.7178 0.0005
RUB 0.2751 0.0003
Arhivă Radio Chișinău