Negocieri dificile la summitul european

  • 23 Octombrie 2014 09:30
Negocieri dificile la summitul european

Liderii europeni se pregătesc, joi, 23 octombrie, pentru negocieri dificile în vederea finalizării planului de acțiune al Uniunii Europene asupra climatului, care se dorește a fi ambițios pentru mediu, ameliorând în același timp securitatea energetică a Europei, relatează Agerpress. Ei vor discuta de asemenea despre consolidarea luptei împotriva Ebola. Uniunea Europeană…

Liderii europeni se pregătesc, joi, 23 octombrie, pentru negocieri dificile în vederea finalizării planului de acțiune al Uniunii Europene asupra climatului, care se dorește a fi ambițios pentru mediu, ameliorând în același timp securitatea energetică a Europei, relatează Agerpress. 

Ei vor discuta de asemenea despre consolidarea luptei împotriva Ebola. Uniunea Europeană  a promis deja un ajutor de aproape 600 de milioane de euro și a oferit garanții de evacuare sanitare angajaților umanitari. Dar primul ministru britanic David Cameron vrea să ridice acest efort la un miliard de euro.

Ziua de vineri va fi dedicată economiei și modalităților de stimulare a creșterii economice, la două zile după învestitura Comisiei Juncker, a cărei prioritate de top, -  lupta împotriva șomajului, - se bazează pe un plan de investiții de 300 de miliarde de euro pe care Jean-Claude Juncker s-a angajat să-l prezinte 'înainte de Crăciun'. Această discuție, începută cu toți cei 28 de membri ai UE, va fi urmată de un mini-summit al zonei euro. 
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
17,24
Cer fragmentat
Umiditate:51 %
Vint:3,6 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău