NEconfidențial | Ștefan Gligor:„Grupul Șor se va sparge în zece, încercând să demonstreze că Rep. Moldova nu susține modificarea Constituției în sensul integrării UE” (Audio)

  • 30 Aprilie 13:52
0%
00:00:00
00:00:00

Grupul șor, finanțat de Moscova, va face tot posibilul pentru a demonstra că Rep. Moldova nu susține modificarea Constituției în sensul integrării UE, subliniază liderul Partidului Schimbării, Ștefan Gligor.  În cadrul emisiunii NEconfidențial de la Radio Chișinău, acesta a declarat că autoritățile trebuie să ia decizii mai dure în ceea ce privește coruperea sistemului electoral folosită Ilan Șor, care însă a ajuns la o acoperire avansată, din lipsa reacțiilor prompte ale instituțiilor statului. 

Corupția sistemică electorală pe care o folosește grupul criminal șor a ajuns la o acoperire avansată, iar acest lucru s-a produs din cauza instituțiilor slabe ale statului, subliniază liderul Partidului Schimbării, Ștefan Gligor.

 „Acest lucru s-a reușit în urma unui șir de factori – guvernare slabă din punct de vedere a ordinii de drept și reformei justiției(..) Factorul nr. 2 – lipsa unei reforme adecvate a Serviciului Informații și Securitate care lucrează pe astfel de provocări cum ar fi grupul criminal șor împreună cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate. Cu alte cuvinte, pentru corupți și pentru criminali, Rep. Moldova este un teren propice de dezvoltare pentru că statul are instituții slabe, cu reacții întârziate…”, spune Gligor.

În opinia sa, autoritățile trebuie să ia decizii mai dure în ceea ce privește coruperea sistemului electoral. Acest lucru este cea mai mare provocare, întrucât mizele au crescut înzecit odată cu inițierea referendumului privind aderarea Rep. Moldova la UE, mai spune liderul Partidului Schimbării.

 „Eu cred că grupul șor se va sparge în zece, dacă nu în 15 bucăți, încercând să demonstreze că Rep. Moldova nu susține modificarea Constituției în sensul integrării UE(…) Acum, în țara noastră se întâmplă niște lucruri foarte urâte și dacă noi nu combatem acest sistem orizontal de corupere electorală, chiar și mituirea a 10% din alegătorii care se află pe malul drept al Nistrului, va fi suficient pentru a deturna mersul alegerilor prezidențiale și posibil parlamentare, nemaivorbind de referendum”, a declarat Gligor.

Ștefan Gligor mai spune că activitatea celor cinci partide care au participat recent la Moscova la congresul de creare a blocului „Victoria”, în frunte cu Ilan Șor, trebuie încetată în conformitate cu Legea cu privire la partidele politice.

Amintim că, săptămâna trecută, autoritățile au anunțat că au confiscat peste un milion de dolari la vamă, bani introduși ilegal de mai multe persoane care veneau din Rusia, acolo unde au participat la evenimentul de creare a blocului „Victoria”.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău