NEconfidențial | Liderul Platformei DA, Dinu Plângău, vorbește despre referendumul cu privire la integrarea europeană și despre îndemnul pe care îl va da susținătorilor (Audio)

  • 21 Februarie 11:57
0%
00:00:00
00:00:00

Liderul Platformei DA, Dinu Plângău, susține că există un șir de întrebări de ordin juridic pe marginea referendumului cu privire la integrarea europeană, însă, în cazul în care Curtea Constituțională va agrea acest exercițiu, atunci formațiunea pe care o conduce își va îndemna susținătorii să îl susțină. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „NEconfidențial” de la Radio Chișinău.

„Acestea nu au fost niște consultări, a fost niște informări despre o decizie care a fost deja luată și asumată…Mi se pare mult mai corect când consultările se fac până a fi luată o decizie. Prin acest mod crești gradul de responsabilizare a celor care participă la consultări…Procesul de integrare europeană nu trebuie să fie un subiect politizat, de partid, trebuie să devină un subiect național, iar orice tentativă de a transforma un referendum sau procesul de integrare europeană într-o jucărie sau într-un mesaj politic, dăunează cursului european”, a spus Dinu Plângău.

NEconfidențial | Liderul Platformei DA, Dinu Plângău, vorbește despre referendumul cu privire la integrarea europeană și despre îndemnul pe care îl va da susținătorilor (Audio)

Președintele Platformei DA susține că există foarte multe semne de întrebare de ordin juridic în raport cu acest exercițiu.

„Dacă Curtea Constituțională va spune că totul e bine din punct de vedere legal, desigur, nu avem o altă soluție decât să îndemnăm toți cetățenii cu aspirații europene să susțină masiv referendumul”

Dinu Plângău spune că riscurile organizării referendumului ar putea fi legate de numărul de participanți.

„Un eșec la referendum înseamnă, inclusiv, o majoritate contestabilă. Dacă 53% , 55% din cei care vin la referendum se expun pro, este insuficient…gradul prezenței trebuie să fie unul mare”, a  precizat președintele Platformei Demnitate de Adevăr.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău