Ne pregătim silueta pentru vară: Dieta japoneză

  • 19 Mai 2015 14:47
Ne pregătim silueta pentru vară: Dieta japoneză

E știut că japonezii au cel mai mic procent de persoane supraponderale, iar acest fapt se datorează faptului că urmează un regim alimentar foarte riguros și sănătos.

Dieta zilnică a japonezilor se axează pe consumul de orez, pește și multe legume și fructe, servite încet și în porții mici. Dieta japoneză, ca program de slăbire rapidă, trebuie ținută minimum trei zile și maximul 10 zile, garantând pierderea a câte unui kilogram pe zi în primele 3 zilei și a 0,500 până la 1 kg pe zi, în următoarea săptămână. Asta înseamnă 3 kilograme, dacă ții dieta de 3 zile și 6,500 până la 10 kg, dacă ții dieta de 10 zile.

Ce ai voie să mănânci? 


Orez

Pe parcursul dietei japoneze va trebui să consumi cantități mari de orez pe tot parcursul zilei, aproape la orice masă, inclusiv la micul dejun, adică aproximativ de șase ori mai mult decât mănâncă un european. Orezul trebuie pregătit fără ulei sau unt. Orezul are puține calorii și conține carbohidrați complecși, care îți oferă o senzație de sațietate pentru mai mult timp. Totodată, consumul de orez te ferește de depunerile de grăsime pe abdomen și fese, cauzate de obicei de consumul de dulciuri. 

Legumele

Ardeii grași, ardeii iuți, salata, ceapa, roșiile, ridichiile, morcovii, spanacul, ciupercile sau sfecla sunt numai câteva dintre legumele pe care japonezii le includ în dieta lor zilnică. Ei le prepară în diverse moduri, fierte în sos, prăjite sau fierte la abur, pentru a-și menține calitățile nutritive.  Pentru dietă se recomandă pregătirea lor pe grătar sau la abur, iar pe viitor nu uitați să le includeți din plin în alimentația zilnică.

Pește
Este recomandat un consum cât mai mare, iar peștele să fie cât mai gras: somon, ton, dar și macrou, sardine sau hering. Se preferă un pește foarte bogat în acizi grași Omega 3, pentru că menține sănătatea inimii și îmbunătățește circulația sangvină, oferind în același timp și o stare de bine. Pe parcursul dietei nu ai voie să consumi carne roșie, care conține grăsimi saturate, deoarece se știe că un consum excesiv de carne roșie provoacă obezitate și boli cardiovasculare. 

Soia
Se va include în dietă, dar cu moderație! Uscată sau sub formă de boabe, soia este un excelent înlocuitor al cărnii, reprezentând o sursă foarte bună de proteine. Ea nu conține grăsimi saturate.

Deserturi
Desertul admis este salata de fructe. În funcție de sezon, ea conține fructe asortate, frumos așezate pe un platou. 

În această perioadă, respectă următoarele reguli: 
· Consumul de alcool trebuie redus la minimum sau absent.
· Pe parcursul fiecărei zile trebuie să bei cel puțin 1,5 litri de apă, indiferent de restul lichidelor băute, și două căni de ceai verde, neîndulcit.
· Principalele alimente sunt peștele, orezul și legumele, iar pe parcursul unei zile se vor consuma șapte fructe și legume diferite. 
· La fiecare masă trebuie să existe un aliment bogat în calciu și unul care să conțină Omega3. 

Planul de dietă, pentru 3 zile:


Ziua 1

Ziua întâi este ziua dedicată orezului. Se fierb aproximativ 250 de grame de orez în apă fără sare, iar după ce se răcește se adaugă sucul proaspăt al unei jumătăți de lămâie sau un măr dat pe răzătoare. Orezul preparat în acest fel se împarte în porții mici, patru sau cinci, care se vor consuma pe parcursul întregii zile. 

Ziua 2

Ziua a doua este ziua dedicată consumului de pește. În această zi trebuie să consumi aproximativ 500 de grame de pește, somon, macrou, ton, sardine sau hering, fiert sau preparat la grătar. Peștele se împarte în porții cât mai mici, aproximativ egale, și se va consuma pe parcursul întregii zile. 

Ziua 3

În cea de-a treia zi se va consuma tot orez fiert, ca și în prima zi, iar dacă dorești îl poți prepara amestecat cu legume, bineînțeles, tot fără sare.

 

Dacă vrei să continui dieta, ia-o de la capăt, în aceeași ordine.

Sursa: antenasatelor.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:2,57 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău