Nave militare ale Rusiei au efectuat exerciții militare, trageri de luptă cu rachete în Marea Neagră

  • 05 Aprilie 2019 10:10
Nave militare ale Rusiei au efectuat exerciții militare, trageri de luptă cu rachete în Marea Neagră

Nave militare ale Forțelor Navale Ruse au efectuat trageri de luptă cu rachete sol-aer și exerciții de combatare a țintelor în Marea Neagră. Exercițiile au avut loc în apele teritoriale ruse din Marea Neagră - a anunțat șeful Departamentului pentru Informații al Flotei Ruse la Marea Neagră, Aleksei Ruliov.

Navele rusești se află în Marea Neagră, în ultima săptămână, pentru exerciții de rutină menite să demonstreze capacitatea de apărare a flotei.
"Forțele Navale Ruse au implicat nave purtătoare de rachete Ivanoveț și nave R-60 în desfășurarea exercițiului. Sub conducerea și coordonarea Comandamentului Flotei Ruse au fost fregate, corvete, dragoare de mine, nave purtătoare de rachete, nave maritime pentru scafandri de luptă, remorchere maritime, un detașament de scafandri, un detașament mobil de lansare rachete și alte nave de sprijin, precum și structurile specializate distincte, care au vizat ținte situate la o distanță de 30 de mile marine", a mai declarat șeful Departamentului pentru Informații al Flotei Ruse la Marea Neagră, Aleksei Ruliov. 

Se menționează că, în timpul exercițiilor, rachetele au lovit cu succes pozițiile țintelor care au constat din două scuturi țintă și care au imitat un detașament de nave ale inamicului. De asemenea, surse din cadrul Forțelor Navale Ruse au precizat că poligonul maritim unde au avut loc tragerile de luptă a fost închis pentru transportul martim civil. 
Agenția de presă KRÎM INFORM a anunțat că aviația maritimă a Flotei Ruse la Marea Neagră a desfășurat exerciții militare comune la care a luat parte și fregata "Admiral Makarov".

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri România-Actualități
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău