Navalnîi cere liderilor occidentali și Facebook să „zdrobească propaganda lui Putin”

  • 15 Aprilie 2022 11:48
Navalnîi cere liderilor occidentali și Facebook să „zdrobească propaganda lui Putin”

Opozantul rus aflat în detenție Aleksei Navalnîi a îndemnat joi giganții occidentali din domeniul tehnologiei să deschidă un „front al informației” prin intermediul unor campanii publicitare menite să ajungă la ruși.

„Îi îndemn pe președintele SUA (Joe Biden), pe (premierul britanic) Boris Johnson, Comisia Europeană, pe (președinta Comisiei Europene) Ursula von der Leyen, pe (fondatorul Facebook) Mark Zuckerberg să găsească foarte urgent o soluție pentru a zdrobi propaganda lui Putin, utilizând oportunitățile publicității de pe rețelele sociale”, a scris Navalnîi pe Twitter, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Avem nevoie de publicitate. De multă publicitate”, a adăugat Navalnîi.

Criticând recentele sondaje potrivit cărora susținerea pentru președintele Vladimir Putin a crescut de la începutul ofensivei în Ucraina, el a dat asigurări că este vorba de „o minciună”.

„Combinația dintre propaganda cu adevărat nebună pe toate posturile, 24 de ore din 24 și 7 zile din 7, blocarea mass-media independente și a site-urilor își face încet treaba. Adevărul este că majoritatea cetățenilor ruși au o idee complet deformată despre ceea ce se întâmplă în Ucraina”, a adăugat Navalnîi.

Twitter, Instagram și majoritatea publicațiilor independente au fost blocate de autoritățile ruse de la declanșarea ofensivei în Ucraina.

Autoritățile ruse și-au întărit puternic presiunile și arsenalul juridic pentru a controla comunicarea asupra războiului din Ucraina, amenințând să aplice pedepse de până la 15 ani de închisoare pentru difuzarea de „informații false” asupra armatei ruse.

Agenția rusă pentru supravegherea comunicațiilor, Roskomnadzor, a interzis recent Google că facă publicitate pentru serviciile sale în Rusia, după ce a acuzat YouTube că difuzează „informații false” despre forțele ruse.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău