Nava expediționară de transport USNS Yuma a SUA intră în Marea Neagră

  • 08 Iulie 2021 12:35
Nava expediționară de transport USNS Yuma a SUA intră în Marea Neagră

US Navy a anunțat că nava expediționară de transport USNS Yuma a intrat în Marea Neagră, transmite defenseromania.ro.

Potrivit sursei citate, nava aparține Comandamentului Flotei a 6-a din Europa și din Africa a Statelor Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut de Marina americană într-o postare pe Twitter.

Americanii anunță că nava militară a început tranzitul către Marea Neagră, unde va opera alături de „partenerii și aliații noștri”. 

Anunțul SUA are loc în contextul exercițiului Sea Breeze 2021 și al tensiunilor care au escaladat în Marea Neagră între Aliați și Federația Rusă, ca urmare a provocărilor constante ale Moscovei.

După ce asupra distrugătorul britanic HMS Defender rușii au deschis foc de avertisment, acuzând nava de război că a intrat în apele teritoriale ale Federației Ruse, obținute în mod abuziv prin ocuparea și anexarea ilegală a peninsulei Crimeea, la numai o zi distanță, Ministerul Apărării din Olanda a anunțat că rușii au hărțuit și agresat în Marea Neagră fregata Evertsen, cea mai puternică navă de război din dotarea Marinei Olandeze. 

Olandezii au publicat imagini cu avioane militare ruse care hărțuiesc fregata, în timp ce narativul Moscovei nu s-a schimbat: Rușii acuză partea olandeză că a schimbat cursul și s-a îndreptat spre apele teritoriale ale Federație Ruse.

În aceste zile în Marea Neagră se desfășoară cel mai important exercițiu NATO din acest an - Sea Breeze 2021, la care participă 32 de state de pe șase continente.

Sea Breeze 2021 este programat să dureze două săptămâni, implicând aproximativ 5.000 de militari NATO și ai țărilor aliate, precum și circa 30 de nave și 40 de avioane. Vor participa de asemenea distrugătorul cu rachete ghidate USS Ross și trupe de infanterie marină americane.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău