Nava de intervenție rapidă USNS Yuma și distrugătorul USS Carney, în Marea Neagră. Rusia monitorizează atent exercițiul NATO

  • 02 Iulie 2019 09:35
Nava de intervenție rapidă USNS Yuma și distrugătorul USS Carney, în Marea Neagră. Rusia monitorizează atent exercițiul NATO

Două nave militare americane se află în Marea Neagră pentru a participa la un exercițiu NATO desfășurat în largul Ucrainei, iar Administrația Vladimir Putin a avertizat că monitorizează cu atenție activitățile militare și poate reacționa "rapid" la "situații de urgență", potrivit Mediafax.

Nava de intervenție rapidă USNS Yuma (T-EPF-8) și distrugătorul USS Carney (DDG-64) au sosit luni în Portul Odesa, situat în sudul Ucrainei, pentru a participa la Exercițiul NATO "Briza Mării 2019 ("Sea Breeze 2019"), anunță Forțele Navale americane.

"Intrarea distrugătorului Carney în Marea Neagră pentru Exercițiul Sea Breeze reafirmă angajamentul Forțelor Navale americane pentru această regiune vitală și pentru partenerii noștri valoroși. În acest mediu de securitate dinamic, capabilitățile noastre navale din Europa sunt constante și continuă să efectueze misiuni de rutină alături de aliați și parteneri din zona Mării Negre, pentru garantarea stabilității și prosperității regionale", a declarat viceamiralul Lisa M. Franchetti, comandantul Flotei militare a 6-a a SUA, conform site-ului News.usni.org.

Exercițiul naval "Briza Mării 2019 ("Sea Breeze 2019"), organizat de Alianța Nord-Atlantică împreună cu parteneri din zona Mării Negre, a început luni. Rusia monitorizează atent activitățile navelor NATO din Marea Neagră

Flota militară rusă a Mării Negre monitorizează cu atenție Exercițiul NATO și poate reacționa "rapid" la eventuale situații de urgență, a anunțat luni după-amiază Ministerul rus al Apărării, citat de agenția Sputnik.

"Pentru a putea răspunde rapid la posibile situații de urgență în zona Mării Negre, forțele Flotei militare efectuează acțiuni de monitorizare a activităților navelor militare NATO în timpul Exercițiului naval Sea Breeze 2019", a transmis Ministerul Apărării de la Moscova.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău