Naufragiul crucișătorului Moskva: Rusia anunță un bilanț cu un mort și 27 de dispăruți

  • 23 Aprilie 2022 12:24
Naufragiul crucișătorului Moskva: Rusia anunță un bilanț cu un mort și 27 de dispăruți

Un marinar și-a pierdut viața și alți 27 sunt în continuare dați dispăruți după naufragiul crucișătorului Moskva săptămâna trecută, a anunțat vineri Ministerul rus al Apărării, recunoscând pentru prima dată victime, notează AFP.

"Un militar a fost ucis și alți 27 de membri ai echipajului sunt dați dispăruți", a declarat ministerul, citat de agențiile ruse de presă, afirmând că celelalte 396 de persoane aflate la bord au fost evacuate.

"Ministerul Apărării oferă tot sprijinul și asistența necesare familiilor și prietenilor celui decedat și celor dispăruți", a adăugat el.

Moskva, nava-amiral a flotei ruse de la Marea Neagră, cu un echipaj oficial de până la 680 de persoane, s-a scufundat la 14 aprilie.

Naufragiul crucișătorului este văzut pe scară largă ca o umilire pentru Rusia și flota sa, și chiar comentatorii pro-Kremlin au cerut o explicații autorităților.

Rusia susține că nava s-a scufundat din cauza exploziei muniției de la bord și a condițiilor meteorologice nefavorabile care au împiedicat operațiunile de remorcare. Dar Ucraina spune că a scufundat bastimentul cu rachete.

Până în prezent, autoritățile ruse nu anunțaseră nicio pierdere în naufragiu, susținând chiar inițial că întregul echipaj a fost evacuat.

Sâmbătă, Ministerul rus al Apărării a publicat un videoclip prezentat ca arătând o întâlnire între șeful Marinei și supraviețuitorii de pe Moskva.

Cu toate acestea, în paralel, mai multe mărturii publicate de media de limbă rusă și de pe rețelele sociale în ultimele zile au semnalat marinari dați dispăruți, printre care tineri care își efectuau serviciul militar.

Un bărbat care locuiește în Crimeea, Dmitri Șkrebeț, care s-a prezentat drept tatăl unuia dintre marinarii dispăruți, a publicat duminică seara un mesaj pe rețeaua de socializare VKontakte în care întreba pentru ce fiul său, un recrut, se afla într-o zonă de luptă.

O femeie, Iulia Țîvova, a afirmat de asemenea pentru mai multe media că fiul său este dat dispărut.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău