Naufragiu în Thailanda: Șapte corpuri recuperate, zeci de turiști dispăruți

  • 06 Iulie 2018 11:07
Naufragiu în Thailanda: Șapte corpuri recuperate, zeci de turiști dispăruți

Șapte corpuri au fost recuperate în largul stațiunii Phuket din sudul Thailandei, în timp ce zeci de turiști chinezi erau dați dispăruți a doua zi după un naufragiu, au anunțat vineri autoritățile, citate de France Presse, potrivit Agerpres.

Echipele de "salvare ale marinei au pescuit șapte corpuri", ridicând bilanțul morților la opt, a declarat purtătorul de cuvânt al provinciei Phuket, Busaya Jaipiem.

Căutările efectuate de zeci de scafandri s-au concentrat vineri asupra epavei vasului "Phoenix", care a ignorat avertismentul de furtună în această perioadă de muson când Marea Andaman este tumultuoasă.

În total, 49 de persoane sunt date dispărute.

Peste treizeci de scafandri urmează să inspecteze epava vasului. Patru nave ale marinei thailandeze și un elicopter participă la operațiunile de căutare.

Marina thailandeză a anunțat că Phoenix s-a scufundat la 40 de metri sub suprafață, la câțiva kilometri de coasta Koh He, o mică insulă cunoscută pentru formațiunile sale de corali.

Vasul, surprins de o furtună și un val de cinci metri, s-a scufundat joi cu 105 persoane la bord, în special pasageri chinezi. Alte nave s-au aflat în dificultate joi în aceeași regiune, ignorând avertismentul de furtună privind riscurile de vreme nefavorabilă pe mare, difuzat miercuri.

Phuket atrage mulți vizitatori străini, inclusiv occidentali și turiști chinezi, care formează cea mai mare parte a celor 35 de milioane de turiști așteptați în acest an în Thailanda.

Thailanda se află de asemenea în centrul atenției mass-media internaționale pentru încercarea de salvare a 12 copii și antrenorului lor blocați de 12 zile într-o peșteră inundată din nordul țării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău