NAUFRAGIU în China. Peste 400 de persoane au murit

  • 02 Iunie 2015 15:53
NAUFRAGIU în China. Peste 400 de persoane au murit

Un feribot chinez s-a scufundat luni seară cu peste 450 de persoane la bord în fluviul Yangtze, transmite Agerpres.

Vaporul, Dongfangzhixing (Steaua Orientului), făcea legătura între orașele Nankin, în est, și Chongqing, în centru, când a naufragiat în regiunea Jianli (provincia Hubei, centru-est).

Cauzele naufragiului nu sunt cunoscute până în prezent. Postul național de televiziune CCTV a informat că este vorba despre un accident, fără alte precizări.

Opt persoane au fost salvate, printre care căpitanul și mecanicul-șef, care au declarat amândoi că feribotul a fost prins într-un taifun.

În momentul în care nava s-a scufundat, luni, la ora locală 21.28 (13.28 GMT), la bordul acesteia se aflau 458 de persoane, dintre care 406 pasageri chinezi, cinci angajați ai unei agenții de voiaj și 47 de membri ai echipajului, a făcut cunoscut postul CCTV.

Potrivit televiziunii naționale, vasul, cu o lungime de 76 de metri și o capacitate de 534 de persoane, era proprietatea unei companii care organizează călătorii în spectaculoasa regiune a Barajului celor trei defileuri.

Conform Xinhua, operațiunile de salvare erau îngreunate de vântul violent și ploile puternice.

CCTV a anunțat că premierul chinez, Li Keqiang, a plecat spre locul accidentului.



În ianuarie, 22 de persoane, dintre care opt străini, au murit în naufragiul unui remorcher care naviga pe fluviul Yangtze.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău