NATO va supune votului o rezoluție cu privire la securitatea în zona Mării Negre

  • 09 Octombrie 2017 09:08
NATO va supune votului o rezoluție cu privire la securitatea în zona Mării Negre

Adunarea Parlamentară a NATO va supune votului luni, 9 octombrie, în cadrul celei de-a 63-a sesiuni anuale de la București o rezoluție cu privire la securitatea în zona Mării Negre.

Moldova, participantă la această adunare ca stat asociat, a încercat să introducă un amendament, în timpul dezbaterilor din Comisia pentru dimensiunea civilă a securității, care ar fi prevăzut ca NATO să ceară Rusiei să-și retragă trupele din Transnistria, inclusiv așa-numitele forțe „de menținere a păcii”, transmite Digi24.

Delegația de la Chișinău, condusă de liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a primit promisiunea din partea raportorilor NATO că anul viitor s-ar putea lua în discuție acest subiect.

Mihai Ghimpu a declarat presei din România că principalul argument care a contat la respingerea amendamentului a fost faptul că R. Moldova nu are ieșire la Marea Neagră, iar rezoluția viza securitatea din zona Mării Negre.

Soluționarea conflictului transnistrean nu poate avea loc dacă în continuare va sta armata rusă pe teritoriul nostru, dar asta e politica. Argumentul a fost că nu suntem țară cu ieșire la Marea Neagră. O să revenim la problema asta, la anul. La anul vor fi nu doar țările cu ieșire la Marea Neagră”.

Adunarea Parlamentară a NATO reprezintă un forum pentru dialogul parlamentar internațional cu privire la problemele de securitate, politice, sociale și economice.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău