NATO va căuta dialogul cu Rusia în pofida scandalului de spionaj

  • 20 Octombrie 2021 18:25
NATO va căuta dialogul cu Rusia în pofida scandalului de spionaj

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a dat asigurări miercuri că Alianța va căuta să discute cu Moscova după ce Rusia și-a suspendat misiunea diplomatică la sediul organizației nord-atlantice, transmite Reuters, citat de Agerpres.

''Relația între NATO și Rusia este acum la punctul cel mai de jos de la încheierea Războiului Rece. Pentru noi, acest lucru nu este în realitate un argument împotriva dialogului'', a declarat Stoltenberg într-o conferință de presă.

Rusia a anunțat luni suspendarea misiunii sale de reprezentare la NATO și a misiunii Alianței la Moscova. Măsura va intra în vigoare la 1 noiembrie.

La începutul lui octombrie, NATO a retras acreditarea a opt membri ai misiunii Rusiei la sediul Alianței care erau ''ofițeri de informații ruși nedeclarați''.

Alianța Nord-Atlantică a luat o decizie similară în 2018, atunci când a expulzat șapte diplomați ca răspuns la atacul cu Noviciok, un agent neurotoxic, asupra fostului spion rus Serghei Skripal și fiicei sale la Salisbury, în Marea Britanie. În plus, NATO a respins trei solicitări de acreditare și a redus mărimea delegației ruse la 20 de membri.

Înainte de 2018, reprezentanța diplomatică a Rusiei la NATO fusese deja limitată la cel mult 30 de membri, ca răspuns la interferența Moscovei în Ucraina. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău