NATO trebuie să-și întărească forțele navale

  • 02 Iulie 2015 11:20
NATO trebuie să-și întărească forțele navale

Alianța Nord-Atlantică trebuie să-și întărească forțele navale pentru a răspunde amenințării în creștere reprezentate de îndrăzneala și agresivitatea Rusiei, au subliniat mai mulți responsabili ai organizației, într-o conferință de presă susținută  la Londra, potrivit Agerpres.Aceștia au arătat că, în contextul în care NATO și-a concentrat…

Alianța Nord-Atlantică trebuie să-și întărească forțele navale pentru a răspunde amenințării în creștere reprezentate de îndrăzneala și agresivitatea Rusiei, au subliniat mai mulți responsabili ai organizației, într-o conferință de presă susținută  la Londra, potrivit Agerpres.

Aceștia au arătat că, în contextul în care NATO și-a concentrat recent eforturile pe mare pentru a combate terorismul și pirateria, este nevoie acum de o mai bună pregătire pentru contracararea ambițiilor militare ale Rusiei.

'Prezența maritimă internațională a Rusiei a crescut semnificativ în cursul ultimilor ani, în special după izbucnirea crizei ucrainene în 2014', a declarat generalul Adrian Bradshaw, comandantul adjunct al forțelor NATO în Europa. El a atras atenția că 'Rusia observă și culege probabil informații despre unitățile navale ale NATO în Marea Baltică, în Atlantic, Mediterana și în Marea Neagră, folosind metode ce pot fi considerate temerare, uneori chiar agresive'.

NATO se pregătește să lanseze cel mai amplu exercițiu naval de după perioada Războiului Rece, operațiunile urmând să se desfășoare între 28 septembrie și 6 noiembrie în Italia, Spania și Italia.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău