NATO și UE reacționează rezervat la propunerea chineză de încetare a focului în Ucraina

  • 24 Februarie 2023 13:20
NATO și UE reacționează rezervat la propunerea chineză de încetare a focului în Ucraina

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a reacționat rezervat vineri, 24 februarie, la o propunere chineză de încetare a focului în Ucraina, spunând că Beijingul nu are prea multă credibilitate ca mediator, notează Agerpres.

„China nu are prea multă credibilitate pentru că ei nu au fost în stare să condamne invazia ilegală a Ucrainei", a declarat el reporterilor la Tallinn (Estonia), adăugând că Beijingul a semnat un acord cu președintele rus Vladimir Putin cu doar câteva zile înainte de invazie.

La rândul ei, președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a considerat că China nu a venit cu un plan de pace, ci cu niște principii.

"Trebuie să le vedem într-un anumit context și acesta este contextul pe care China și l-a asumat deja, alegând de partea cui este, prin semnarea, de exemplu, a unei prietenii nelimitate (cu Rusia) chiar înainte de invazie", a notat ea.

"Așa că ne vom uita la principii, desigur, dar o vom face în contextul în care China s-a poziționat deja de o parte", a adăugat ea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău