NATO organizează cel mai mare exercițiu de apărare cibernetică din lume

  • 14 Aprilie 2021 16:06
NATO organizează cel mai mare exercițiu de apărare cibernetică din lume

Peste 2.000 de experți în securitate cibernetică și factori de decizie participă în această săptămână la ''cel mai mare și cel mai complex exercițiu de apărare cibernetică din lume'' pentru o mai bună înțelegere a numeroaselor interdependențe între sistemele naționale de IT, a informat marți NATO, transmite EFE.

Organizat de Centrul de Excelență în Apărare Cibernetică Cooperativă al NATO (CCDCOE), exercițiul ''Locked Shields'' oferă națiunilor participante ''o șansă fără precedent de a-și verifica abilitățile într-un mediu sigur, în timp ce sunt puse la încercare într-un mod agresiv de un adversar înalt calificat'', a menționat Alianța Nord-Atlantică într-un comunicat.

''Fiecare echipă trebuie să protejeze rețele virtuale construite la scară reală și care includ o varietate de servicii și platforme care reproduc sisteme civile și militare'' existente, a declarat Ian West, șeful Centrului de Securitate Cibernetică al NATO.

În acest an, echipa Alianței Nord-Atlantice este formată din circa 60 de experți din cadrul Agenției de Comunicații și Informații a NATO (NCI), precum și din alte organisme ale NATO și din peste 10 țări membre.

În ediția din 2021, exercițiul ''Locked Shields'' pune față în față o echipă roșie și 22 de echipe albastre, care vor juca rolul de ''echipe naționale de reacție rapidă cibernetică, desfășurate pentru a ajuta o țară fictivă să gestioneze un incident cibernetic la scară largă, cu toate implicațiile sale'', se menționează în comunicatul citat. În exercițiu sunt implicate circa 5.000 de sisteme virtuale care sunt ținta a peste 4.000 de atacuri.

Echipele participante, care vor trebui să-și apere cu succes sistemele naționale informatice civile și militare și infrastructurile critice, vor trebui să se adapteze în timp real și să facă față unor atacuri cibernetice multiple și sofisticate, care le va oferi ocazia să-și testeze în mod realist lanțul de comandă într-un mediu sigur, potrivit organizatorilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău