NATO nu a avut în plan consolidarea flancului său estic înainte de anexarea Crimeei și conflictul din Donbas

  • 03 Aprilie 2017 15:32
NATO nu a avut în plan consolidarea flancului său estic înainte de anexarea Crimeei și conflictul din Donbas

NATO nu a avut în plan consolidarea flancului său estic înainte de evenimentele din 2014 din Ucraina, anexarea peninsulei Crimeea și conflictul din Donbas, a declarat adjunctul secretarului general al Alianței, Rose Gottemoeller, într-un interviu apărut astăzi în ziarul Kommersant.

Referitor la recentul transfer de sisteme de rachete Iskander în Kaliningrad, înaltul responsabil al Alianței a declarat că desfășurarea acestor sisteme în enclavă reprezintă o dovadă a tendinței de militarizare și de consolidare a controlului aerian de către Federația Rusă. "Mulți membri NATO, țări vecine cu Rusia, percep aceasta ca pe o amenințare la adresa lor", a insistat ea, în condițiile în care Kaliningrad este situata între Polonia, Lituania și Marea Baltică.

Andrei Kelin, directorul Departamentului pentru cooperare în Europa din cadrul Ministerului de Externe rus, declarase anterior că Rusia nu intenționează să ceară permisiunea NATO atunci când relochează rachete pe teritoriul său.

Ministerul Apărării al Rusiei a confirmat transferul de baterii de rachete Iskander-M, cu o rază de acțiune de circa 500 km și capabile să transporte focoase nucleare, în enclava Kaliningrad, pentru o perioadă scurtă de timp.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău