NATO | Marea Britanie cere aliaților să combată mai bine atacurile cibernetice din partea Rusiei

  • 23 Mai 2019 08:00
NATO |  Marea Britanie cere aliaților să combată mai bine atacurile cibernetice din partea Rusiei

Ministrul britanic de externe Jeremy Hunt va cere joi membrilor NATO să facă mai mult pentru a combate încercările de atacuri cibernetice din partea Rusiei și va anunța că a sprijinit 16 state membre să facă față unor amenințări de acest tip, transmite AFP, preluat de Agerpres.

"Estimăm că serviciile de informații ruse țintesc infrastructuri naționale esențiale pentru a găsi lacune" urmează să afirme Jeremy Hunt în cadrul unei conferințe dedicate apărării cibernetice organizată la Londra, cu participarea ambasadorilor Alianței Nord-Atlantice și a secretarului general al organizației, Jens Stoltenberg, conform unor fragmente din intervenția sa, distribuite înaintea începerii evenimentului.

Potrivit șefului diplomației britanice, "în cursul ultimelor 18 luni, Centrul național al securității cibernetice a transmis informații la 16 aliați NATO, dar și altor state din afara Alianței, despre activitățile cibernetice ale Rusiei în țările lor".

Menționând încercările Moscovei de a se amesteca în alegerile din Ucraina și SUA, ministrul britanic de externe explică că orice încercare de acest gen "încalcă dreptul internațional și justifică un răspuns proporțional".

"Dispunem împreună de opțiuni pentru a reacționa la atacurile ce intră sub incidența articolului 5", consideră Jeremy Hunt, făcând referire la articolul din Tratatul NATO care prevede că, în caz de atac asupra unui stat membru, toate celelalte îi vin în ajutor."Ar trebui să fim pregătiți să le utilizăm", adaugă oficialul britanic.

Marea Britanie a acuzat în octombrie Rusia că se află la originea principalelor atacuri cibernetice mondiale din ultimii ani, cum ar fi cele împotriva Partidului Democrat din SUA, a Agenției mondiale anti-dopping sau a aeroportului Odessa din Ucraina. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16

Ultimele știri

Arhivă Radio Chișinău