NATO intenționează să ofere sprijin aerian Turciei

  • 17 Decembrie 2015 11:23
NATO intenționează să ofere sprijin aerian Turciei

NATO intenționează să ofere sprijin aerian Turciei pentru a minimiza riscul ca Ankara să doboare un alt avion rus și în același timp pentru a calma temerile Ankarei privind conflictul din Siria, au informat surse din cadrul Alianței, relatează Agerpres.

Misiunea, care urmează să fie aprobată de Consiliul Nord-Atlantic vineri, a fost pregătită timp de 10 luni, cu mult înainte de incidentul cu Rusia, iar secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că nu are legătură cu acest incident.

Surse NATO au declarat însă că doborârea avionului rus i-a determinat pe aliați să ofere mai mult sprijin pentru a ajuta la calmarea tensiunilor dintre Moscova și Ankara prin asumarea unui rol în gestionarea spațiului aerian turc.

În timp ce alianța condusă de SUA a sprijinit public Ankara după ce avioane de luptă turce au doborât un bombardier rus care a pătruns în spațiul său aerian venind din Siria la 24 noiembrie, în primul incident de la Războiul Rece, mai mulți aliați s-au alarmat în privat și au cerut să se dea dovadă de reținere.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău