NATO ia în calcul desfășurarea de trupe în Slovacia, anunță șeful diplomației de la Bratislava

  • 27 Ianuarie 2022 15:20
NATO ia în calcul desfășurarea de trupe în Slovacia, anunță șeful diplomației de la Bratislava

NATO ia în considerare desfășurarea unor trupe în Slovacia și în alte țări din flancul estic, ca răspuns la concentrarea militară rusă în apropiere de Ucraina, a declarat joi ministrul de externe slovac Ivan Korcok, transmit Reuters și TASR, citate de Agerpres.

Potrivit website-ului aktuality.sk, Korcok a afirmat că deocamdată nu a fost luată o decizie, că situația evoluează și că guvernul de la Bratislava încă nu a adoptat o poziție pe acest subiect.

Postul de televiziune britanic Sky News relatase că NATO ar putea trimite 1.000 de militari în România, Bulgaria, Ungaria și Slovacia.

La rândul său, Regatul Unit ia în considerare trimiterea câtorva sute de militari suplimentari în Europa de Est, dorind să facă acest lucru înainte de o eventuală invadare a Ucrainei de către forțe ruse.

SUA și NATO au respins miercuri solicitările cheie ale Moscovei, cum ar fi oprirea extinderii Alianței Nord-Atlantice și o revenire la desfășurările sale militare la frontierele din 1997, dând asigurări în același timp că vor să discute serios cu Rusia despre temerile sale privind securitatea. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău