NATO convoacă marți o reuniune de urgență cu Ucraina

  • 22 Februarie 2022 16:15
NATO convoacă marți o reuniune de urgență cu Ucraina

NATO a anunțat pentru marți o reuniune de urgență cu cele 30 de state membre ale Alianței și cu reprezentantul Ucrainei, după recunoașterea de către Rusia a celor două provincii separatiste din estul Ucrainei, Donețk și Lugansk, transmite AFP.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, va da o declarație de presă ''la sediul NATO, în urma unei reuniuni extraordinare a Comisiei NATO-Ucraina'', a anunțat Alianța, scrie Agerpres.

Stoltenberg a avut marți mai devreme o întâlnire cu ministrul de externe polonez, Zbigniew Rau. ''O reuniune oportună cu ministrul de externe Zbigniew Rau, al prețiosului nostru aliat al NATO, Polonia, pentru a aborda consecințele recunoașterii de către Rusia a (provinciilor) Donețk și Lugansk din Ucraina. Aceasta este o încălcare deliberată a dreptului internațional și a acordurilor de la Minsk, care crește dramatic tensiunile în Europa'', a scris secretarul general al NATO pe Twitter.

În acest timp, la Moscova, viceministrul de externe rus Andrei Rudenko a anunțat că Rusia nu intenționează deocamdată să desfășoare trupe te teritoriul celor două republici separatiste pe care le-a recunoscut luni. Două decrete semnate luni de președintele rus Vladimir Putin ordonă Ministerului Apărării ca ''forțele armate ale Rusiei (să-și asume) funcțiile de menținere a păcii pe teritoriul'' celor două provincii din estul Ucrainei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău