NATO condamnă 'atacul oribil de la Kabul'

  • 31 Mai 2017 12:50
NATO condamnă 'atacul oribil de la Kabul'

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a condamnat miercuri, într-un mesaj pe Twitter, 'atacul oribil de la Kabul' comis în dimineața aceleiași zile soldat cu cel puțin 80 de morți și 350 de răniți, potrivit unui bilanț provizoriu, scrie Agerpres.

''Atacul demonstrează o desconsiderare completă față de civili și trădează natura barbară a inamicului cu care se confruntă poporul afgan'', se menționează într-o declarație a Misiunii NATO în Afganistan.

''De asemenea, atacul evidențiază ipocrizia inamicului, care susține că singura sa țintă este reprezentată de forțele de securitate afgane și forțele străine, deși continuă să cauzeze moarte și suferință printre afgani nevinovați. Salutăm curajul forțelor de securitate afgane, în special al poliției și al serviciilor de urgență'', adaugă documentul citat.

NATO condamnă 'atacul oribil de la Kabul'

Cel puțin 80 de persoane și-au pierdut viața și alte 350 au fost rănite miercuri dimineață după explozia unui vehicul capcană în zona cartierului diplomatic din centrul capitalei afgane Kabul, a anunțat un responsabil al Ministerului Sănătății afgan.

Talibanii au negat că ar avea vreo responsabilitate în atac. Într-o declarație de presă, purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a declarat că luptătorii talibani nu au fost implicați și a anunțat că mișcarea a condamnat astfel de atacuri aleatorii care provoacă victime în rândul civililor.

Atacul este unul dintre cele mai grave produse în ultimele luni la Kabul. Explozia a fost provocată de un "kamikaze care a detonat un vehicul capcană în apropiere de piața Zanbaq" din Kabul, chiar în centrul cartierului diplomatic și lângă un punct de control care duce la palatul prezidențial. Deflagrația a fost într-atât de puternică încât a provocat "distrugeri materiale" mai multor ambasade străine

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău