NATO: Cerința Rusiei privind retragerea trupelor din România și Bulgaria este inacceptabilă

  • 22 Ianuarie 2022 09:24
NATO: Cerința Rusiei privind retragerea trupelor din România și Bulgaria este inacceptabilă

NATO respinge cererea Rusiei privind o retragere a trupelor străine ale Alianței Nord-Atlantice prezente în România și Bulgaria și denunță ideea sferelor de influență în Europa. „Vom răspunde mereu la orice înrăutățire a mediului nostru de securitate, în special prin întărirea apărării noastre colective”, a transmis, vineri, purtătoarea de cuvânt a NATO, Oana Lungescu.

„NATO rămâne vigilentă și va continua să evalueze necesitatea de a întări flancul estic al Alianței noastre”, a spus purtătoarea de cuvânt a instituției, Oana Lungescu, într-un comunicat, potrivit AFP și Agerpres. „Cererile Rusiei ar crea membri ai NATO de prima clasă și clasa a doua, lucru pe care nu îl putem accepta”.

NATO „nu va renunța la capacitatea sa de a ne proteja și de a ne apăra reciproc, inclusiv prin prezența de trupe pe flancul estic al Alianței”, a adăugat Oana Lungescu.

„Vom răspunde mereu la orice înrăutățire a mediului nostru de securitate, în special prin întărirea apărării noastre colective”, a încheiat purtătorul de cuvânt al NATO.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău