NATO cere retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova. Jens Stoltenberg: „Moscova continuă să facă presiuni asupra Rep. Moldova”

  • 26 Octombrie 2023 10:36
NATO cere retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova. Jens Stoltenberg: „Moscova continuă să facă presiuni asupra Rep. Moldova”

Moscova continuă să facă presiuni asupra Rep. Moldova folosind șantajul energetic și dezinformarea pentru a destabiliza societatea, a declarat secretarul General al NATO Jens Stoltenberg înainte de întrevederea de la cartierul general al NATO de la Bruxelles cu premierul Dorin Recean, transmite Radio Chișinău.

„Moscova continuă să facă presiuni asupra Rep. Moldova, prin șantaj energetic și dezinformare cu scopul de destabilizare a societății și subminarea democrației voastre. Dar Rep. Moldova a răspuns  cu hotărâre condamnând războiul de agresiune al lui Putin împotriva Ucrainei și consolidând reziliența națională. NATO susține pe deplin suveranitatea și integritatea teritorială a Rep. Moldova și cere Rusiei să își retragă trupele de pe teritoriul vostru”, a declarat Jens Stoltenberg.

Anul acesta NATO a agreat un pachet de sprijin pentru Rep. Moldova pentru consolidarea mecanismelor de a face față atacurilor cibernetice, capacităților de apărare și comunicarea strategică.

Jens Stoltenberg a apreciat relațiile tot mai profunde cu Rep. Moldova  și a mulțumit militarilor moldoveni dislocați alături de trupele NATO în Kosovo.

La rândul său, premierul Dorin Recean a declarat că Rep. Moldova este hotărâtă să își consolideze capacitățile de apărare, în contextul războiului din Ucraina care a scos la iveală nevoia de consolidare a rezilienței societății.

Republica Moldova s-a angajat să își consolideze capabilitățile militare și apreciem mult susținerea NATO și statelor aliate iar războiul Rusiei în Ucraina a catalizat eforturile noastre în acest sens. Dar împreună cu prietenii noștri reușim să sporim reziliența societății și instituțiilor și capabilităților noastre militare”, a spus Dorin Recean.

Amintim că Dorin Recean își încheie astăzi vizita oficială la Bruxelles, de promovare a agendei de integrare europeană a Rep. Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:49 %
Vint:9,26 m/s
Thu
18
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Arhivă Radio Chișinău