NATO anunță exerciții comune cu Ucraina în Marea Neagră

  • 05 Iunie 2019 10:07
NATO anunță exerciții comune cu Ucraina în Marea Neagră

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunțat că, în cursul lunii viitoare, în Marea Neagră vor avea loc exerciții militare cu participarea Ucrainei.

Potrivit publicației online Evropeiska Pravda, Stoltenberg a făcut o declarație în acest sens la Bruxelles, în timpul unei conferințe de presă cu președintele Ucrainei,Volodimir Zelenski, aflat în prima sa vizită externă în calitate de șef de stat. "Ca răspuns la acțiunile ilegale ale Rusiei, NATO și-a sporit prezența în Marea Neagră, trimițând mai multe nave și aeronave. În plus, am consolidat cooperarea cu partenerii noștri din regiune, Ucraina și Georgia" - a menționat Jens Stoltenberg, asigurând că Alianța monitorizează îndeaproape situația din regiunea Mării Negre.

În acest sens, secretarul general a amintit că au avut loc deja exerciții regulate și vizite în porturi ale navelor din cadrul grupurilor permanente maritime ale NATO și ale altor vase aparținând Alianței. "Iar în luna iulie vom desfășura mai multe exerciții în Marea Neagră împreună cu Ucraina" - a adăugat Jens Stoltenberg, subliniind că Alianța va continua să sprijine Ucraina și în alte domenii.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău