NATO anunță că invazia Ucrainei reprezintă o gravă amenințarea la adresa securității euro-atlantice

  • 24 Februarie 2022 14:06
NATO anunță că invazia Ucrainei reprezintă o gravă amenințarea la adresa securității euro-atlantice

NATO a anunțat că va desfășura forțe suplimentare în Europa de Est și va lua măsuri suplimentare pentru a întări și mai mult capacitatea de descurajare și apărare a Alianței', după decizia Rusiei de a invada Ucraina.

„Am decis, în conformitate cu strategia noastră de apărare, să protejăm toate statele aliate și să adoptăm măsuri suplimentare pentru întărirea capacității de descurajare și apărare pe întreg teritoriul Alianței”, a precizat Consiliul Nord-Atlantic într-un comunicat de presă, scrie digi24.ro.

NATO a anunțat că va desfășura forțe terestre, aeriene și maritime.

„Vom desfășura forțe suplimentare terestre și aeriene defensive în estul NATO, precum și maritime. Am mărit nivelul de pregătire al forțelor noastre, pentru a putea face față tuturor scenariilor”, se arată în comunicatul Alianței Nord-Atlantice.

NATO a condamnat atacul Rusiei pe care l-a calificat drept o „gravă violare a dreptului internațional” și un act de agresiune asupra unui stat independent.

De asemenea, Alianța Nord-Atlantică a precizat că invazia Ucrainei reprezintă o gravă amenințarea la adresa securității euro-atlantice.

„NATO va continua să adopte toate măsurile necesare pentru a asigura securitatea și apărarea tururor statelor aliate”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău