NATO, gata să riposteze la provocările Rusiei

  • 31 Octombrie 2014 13:53
NATO, gata să riposteze la provocările Rusiei

Alianța Nord-Atlantică este puternică și rămâne vigilentă în fața intensificării activităților aeriene ale Rusiei în spațiul european, a avertizat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Declarațiile acetuia nu au suscitat deocamdată reacții la Moscova. 

Secretarul general al NATO a evitat să spună care ar putea fi motivele intensificării zborurilor aeronavelor rusești, aparent manevre, deasupra Mării Baltice, Mării Nordului și Mării Negre. Într-un interviu acordat postului de radio BBC, Jens Stoltenberg a declarat că relațiile dintre NATO și Rusia nu s-au întors în epoca războiului rece, dar a precizat că Alianța trebuie să reacționeze la acțiunile Moscovei. 

“Vedem o Rusie din ce în ce mai agresivă care violează legile internaționale și care încearcă să-și schimbe granițele prin forță. În acest context punem în practică cea mai importantă misiune de apărare colectivă de la sfârșitul Războiului Rece”, a mentionat secretarul general al NATO.

 Alianța Nord-Atlantică a interceptat patru formațiuni de aeronave rusești în ultimele 24 de ore, evocând o intensificare neobișnuită a acestor activități, într-un moment tensionat în relațiile Est-Vest din cauza crizei din Ucraina. Cea mai importantă operațiune a mobilizat avioane din Norvegia, Marea Britanie și Portugalia, după detectarea unui grup de opt avioane ruse, patru bombardiere și patru avioane de alimentare, în formație deasupra Oceanului Atlantic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15

Ultimele știri

Arhivă Radio Chișinău