Naționala României părăsește Campionatul European de fotbal, după ce a pierdut meciul din optimi cu Olanda

  • 02 Iulie 22:20
Naționala României părăsește Campionatul European de fotbal, după ce a pierdut meciul din optimi cu Olanda

România a fost învinsă cu 0-3 de Olanda la Munchen în optimile de finală ale Euro 2024.

A fost un meci fără istoric, în care Olanda a controlat aproape tot meciul și nu a lăsat nici o șansă reală României de a înscrie, potrivit Digi24.

Cu toate acestea, tricolorii au luptat fără încetare, din prima până în ultima secundă, și acesta e marele câștig al turneului final: România a pierdut calificarea în sferturi, dar a câștigat o echipă sudată și a regăsit etica muncii.

Reacția publicului a fost și ea extrem de relevantă: în ciuda înfrângerii la un scor clar, zecile de mii de spectatori de pe stadionul din Munchen i-au aplaudat și încurajat pe tricolori atât în timpul meciului, cât și după fluierul final. Suporterii români au recunoscut spiritul de luptă, refuzul de a ceda fără efort, încercarea tricolorilor de a-și depăși limitele.

Și Naționala mai pleacă de la Euro 2024 cu un mare câștig: a învățat ce înseamnă fotbalul de nivel înalt, a înțeles cum micile detalii fac diferența în elită, a văzut cum funcționează tactica marilor echipe. Pe scurt, a căpătat acea experiență pe care jucătorii români nu o au nici la nivel de națională, nici la echipele de club. Iar asta ne dă speranțe pentru turneul de calificare la viitorul Campionat Mondial.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:3,09 m/s
Sat
23
Sun
25
Mon
27
Tue
28
Wed
30
Arhivă Radio Chișinău