Natație | Marea Britanie participă cu cea mai puternică echipă de înot din istoria sa la Tokyo

  • 27 Aprilie 2021 19:38
Natație | Marea Britanie participă cu cea mai puternică echipă de înot din istoria sa la Tokyo

Marea Britanie va trimite la Jocurile Olimpice de la Tokyo cea mai puternică echipă de înot din toate timpurile, după ce a anunțat un lot inițial de 28 de sportivi olimpici, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Adam Peaty, campion olimpic și recordman mondial la 100 m bras, este liderul echipei britanice de înot, care cuprinde multipli medaliați la marile competiții internaționale. Echipa ar putea crește numeric în iunie după Europenele de natație de la Budapesta și concursul de calificare din Portugalia.

Șeful de misiune al delegației Marii Britanii, Mark England, a declarat că așteaptă performanțe deosebite de la înotătorii care vor participa la olimpiada de vară (23 iulie - 8 august).

''Am selectat azi cea mai puternică echipă de înot care a reprezentat vreodată Marea Britanie la Jocurile Olimpice. Forța în profunzime pe care o are acum echipa de înot, rezultatele și performanțele recente nu au fost altfel decât fantastice'', a spus England.

Echipa britanică include nume precum Duncan Scott, dublu medaliat olimpic la ștafetă, James Wilby, Luke Greenbank, aflați la prima lor experiență olimpică, Ben Proud, fost campion mondial la 50 m liber, James Guy, dublu vicecampion olimpic, frații Joe și Max Litchfield, Alys Thomas, debutantă la JO la vârsta de 30 ani, Aimee Willmott, care va participa în proba de 400 m mixt la a treia sa olimpiadă.

Echipa de înot a Marii Britanii a cucerit la Jocurile Olimpice un total de 71 medalii, dintre care 16 de aur. Ultimul titlu olimpic a fost cucerit de Adam Peaty în 2016 la Rio.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău