Natalia Valeeva, originară din Tiraspol, va reprezinta sportivii în Comitetul Executiv al Federației de tir cu arcul

  • 13 Martie 2017 11:38
Natalia Valeeva, originară din Tiraspol, va reprezinta sportivii în Comitetul Executiv al Federației de tir cu arcul

Arcașa Natalia Valeeva, originară din Tiraspol, a fost aleasă să reprezinte sportivii în Comitetul Executiv al Federației de tir cu arcul World Archery Europe. Alegerile au avut loc în cadrul campionatelor europene indoor la tir cu arcul încheiate duminică la Vittel, Franța.

Natalia Valeeva, care reprezintă Italia, a acumulat 99 de voturi din totalul de 210, devansându-l pe francezul Sebastien Peineau care a adunat 87 de voturi. Alte două candidate, Khatuna Narimanidze din Georgia și Alexandra Mîrca din R. Moldova, au acumulat, 22 și respectiv 9 voturi.

Natalia Valeeva deține un record olimpic unic fiind singura sportivă care a participat la patru ediții ale Jocurilor Olimpice de vară, concurând pentru trei țări diferite.

În 1992, ea a participat la Olimpiada de la Barcelona în echipa unificată a CSI reușind să câștige două medalii de bronz (individual și echipe). La Atlanta în 1996 Natalia Valeeva a reprezentat Republica Moldova (locul 12 individual). După Atlanta, Natalia Valeeva s-a stabilit în Italia și a evoluat pentru această țară la Sydney 2000 și la Atena 2004.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău