Natalia Gherman solicită PEDEPSIREA vinovaților accidentului de lângă Băcioi

  • 27 Iulie 2015 17:37
Natalia Gherman solicită PEDEPSIREA vinovaților accidentului de lângă Băcioi

Premierul interimar Natalia Gherman solicită pedepsirea persoanelor vinovate de producerea accidentului de sâmbătă seara de lângă localitatea Băcioi, soldat cu 5 morți și mai mulți răniți.

În cadrul unei ședințe de lucru, Natalia Gherman a cerut  ministrului de Interne în exercițiu, Oleg Balan, realizarea unei analize complexe a cauzelor accidentului și tragerea la răspundere, inclusiv pe cauza de omor din imprudență, a celor care se fac vinovați de tragedie, în special pe organizatorii curselor ilegale. De asemenea, prim-ministrul a solicitat modificarea de urgență a legislației pentru sistarea acestor practici.

Natalia Gherman a dispus continuarea practicilor „Nopților albe” în scopul combaterii conducerii în stare de ebrietate, precum și patrularea intensă a poliției pe traseele unde se circulă cu viteză și în locurile cu grad sporit de accidente.

Premierul interimar a solicitat și lansarea unei Campanii naționale de informare și prevenire a accidentelor rutiere pentru toți participanții la trafic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
15,24
Câțiva nori
Umiditate:72 %
Vint:5,14 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău