Natalia Gavrilița: Trebuie să avem salarii decente dacă vrem să scăpăm de corupție

  • 15 Decembrie 2021 08:00
Natalia Gavrilița: Trebuie să avem salarii decente dacă vrem să scăpăm de corupție

Creșterea salariilor pentru toate categoriile de angajați din sectorul bugetar este o prioritate pentru actualul Guvern, susține premierul Natalia Gavrilița. „Credem cu fermitate că trebuie să avem salarii decente, dacă vrem să scăpăm odată și odată de corupție în această țară”, a spus prim-ministrul în cadrul unei conferințe de presă, fiind întrebată despre creșterea salariilor judecătorilor Curții Constituționale, transmite IPN.

Potrivit Nataliei Gavrilița, au fost mai multe amendamente la proiectul legii privind politica bugetar-fiscală, și doar unul din aceste amendamente nu a avut aviz pozitiv, cel care ține de sporul salarial.

„În privința salariilor, nu doar a judecătorilor Curții Constituționale, dar și a secretariatului Curții Constituționale, vreau să spun că acest lucru este important pentru că toată opinia publică s-a concentrat pe salariile judecătorilor, dar era vorba și despre angajații în secretariatul Curți Constituționale, care primesc un salariu mult mai mic”, a adăugat premierul.

În urma unui amendament la proiectul politicii bugetar-fiscale, semnat de deputații PAS, Olesea Stamate, Veronica Roșca și președintele Parlamentului, Igor Grosu, a fost aprobată o majorare semnificativă a salariilor judecătorilor Curții Constituționale, de la 44 de mii de lei la aproape 82 de mii, fără a exista avizul Guvernului în acest sens.

Întrebat despre respectivul amendament, unul dintre autorii acestuia, președintele Parlamentului Igor Grosu a spus că „a avut senzația că Guvernul a dat aviz pozitiv”. Grosu spune că greșeala s-a strecurat din cauza unei comunicări defectuoase cu Guvernul, iar dublarea salariilor judecătorilor CCM rămâne pentru anul viitor.

Președinta Maia Sandu a întors Parlamentului Legea privind legii politica bugetar-fiscală, aprobată de Parlament pentru aceasta avea un aviz negativ din partea Guvernului la capitolul majorării salariilor pentru judecătorii constituționali.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,14 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău