Natalia Gavrilița: Statul se slăbește prin zvonuri. Remanieri ar mai putea urma

  • 22 Noiembrie 2022 07:58
Natalia Gavrilița: Statul se slăbește prin zvonuri. Remanieri ar mai putea urma

Premierul Natalia Gavrilița respinge ideea demisiei Guvernului. Șefa Executivului dă asigurări că echipa guvernamentală este consolidată și determinată să facă față provocărilor generate de criza energetică, criza economică și de războiul din Ucraina. Prim-ministrul spune că discuțiile despre eventuale remanieri guvernamentale sunt contraproductive pentru că scad din randamentul ministerelor despre care se zvonește că ar putea rămâne fără conducere, notează IPN.

Premierul Natalia Gavrilița spune că discuțiile despre eventuale demisii în Guvern nu fac decât să reducă din capacitatea statului de gestiona eficient crizelor. Premierul dă asigurări că actualul Guvern își va duce mandatul până la capăt, întrucât are susținerea majorității parlamentare și a președintelui țării.

„În 15 luni de mandat au fost înlocuiți patru miniștri. De la începutul mandatului se tot vorbește de remanieri. Dar trebuie să înțelegem că avem un Guvern, sunt aspecte care trebuie gestionate mai bine, mai rapid, comunicarea trebuie să fie mai bună. Nu vreau să dau un domeniu anume, pentru că imediat încep speculațiile. Și cum se slăbește statul? Prin zvonuri. Zvonurile slăbesc statul pentru că stau mulți oameni care depind de conducerea unui minister sau altul și nu-și fac treaba pentru că așteaptă să plece ministrul. Discuțiile despre remanieri sunt contraproductive. Vreau să vă asigur că suntem o echipă puternică și avem un mandat de 4 ani”, a spus Natalia Gavrilița în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV Chișinău.

Natalia Gavrilița a mai spus că în timpul întrevederii nocturne de la Președinție dintre miniștri, deputații fracțiunii PAS și președintele Maia Sandu a fost luată decizia îmbunătățirii calității actului guvernării. Premierul nu exclude noi remanieri guvernamentale, însă evită să dea nume.

„Asemenea discuții sunt normale într-o țară democratică. S-a discutat despre îmbunătățirea actului guvernării, în general. Au fost discuții și ulterior au fost remanieri, acum trebuie să ne calmăm. Ne așteaptă o iarnă grea. Noi suntem un Parlament și un Guvern ghidați de doamna președinte, care lucrează pentru a îmbunătăți viața cetățeanului. Dacă va fi cazul, dacă peste o lună se schimbă circumstanțele, ar putea avea loc remanieri, dar nu vreau să se speculeze că se fac remanieri și pe acel domeniu să nu se lucreze”, a spus premierul Republicii Moldova.

La 18 noiembrie deputatul PAS, Dumitru Alaiba și secretarul de stat al ministrului Mediului, Rodica Iordanov, au preluat șefia celor două ministere. S-a întâmplat după ce ex-miniștrii Sergiu Gaibu și Iuliana Cantaragiu și-au dat demisia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:69 %
Vint:5,14 m/s
Sun
-2
Mon
-2
Tue
-2
Wed
-2
Thu
-2
Arhivă Radio Chișinău