Natalia Gavriliță la prezentarea raportului celor 100 de zile: Cele trei crize nu au împiedicat guvernarea să meargă hotărât pe planul de bază, cel de curățare a justiției

  • 11 Noiembrie 2021 13:38
Natalia Gavriliță la prezentarea raportului celor 100 de zile: Cele trei crize nu au împiedicat guvernarea să meargă hotărât pe planul de bază, cel de curățare a justiției

Prim-ministrul Natalia Gavriliță a prezentat raportul de activitate a Guvernului la aproape 100 de zile de la învestire. Ea a declarat că această perioadă nu a fost deloc liniștită, menționând cele câteva crize cu care țara este nevoită să se confrunte: pandemia, criza energetică și creșterea prețurilor.

Printre realizările enunțate de Cabinetul de miniștri sunt atenuarea pandemiei de COVID-19, majorarea pensiilor și alocațiilor sociale și gestionarea crizei energetice.

În discursul său ținut în fața presei, Natalia Gavriliță a declarat că pentru a administra pandemia, guvernarea a oferit acces la vaccinuri, a micșorat prețurile la testele PCR, a aprobat pachete de măsuri pentru susținerea medicilor, angajatorilor și angajaților în perioada pandemiei.

Țara a ieșit din cod roșu, suntem în cod portocaliu. În zonele roșii au rămas cinci regiuni, rata de transmitere a infecției este sub 1 , prognozele sunt că valul pandemic cedează”, a spus Natalia Gavriliță.

Șefa Guvernului a reamintit și despre criza energetică, subliniind că reprezentanții executivului au obținut o formulă avantajoasă a prețului la gazele naturale, grație unei „diplomații energice”.

Natalia Gavriliță spune că cele trei crize nu au împiedicat guvernarea să meargă hotărât pe planul de bază, cel de curățare a justiției. Printre aceste acțiuni se numără anularea secretului off-shore și inițierea conceputului de evaluare externă a judecătorilor și procurorilor.

Prim-ministrul a mai spus că în această perioadă, Rep. Moldova se apropie cu pași concreți de Uniunea Europeană și a subliniat faptul că s-a reușit restabilirea finanțării externe.

Printre succese, Natalia Gavriliță a menționat și oprirea schemelor de sute de milioane în achiziții în sistemele de stat.

Prim-ministrul a menționat că în perioada următoare nu vor fi remanieri în Guvern și că sunt încă multe de realizat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău