Natalia Gavrilița, la întâlnirea cu ambasadorul Azerbaidjanului la Chișinău: „Este analizată posibilitatea importului de gaze naturale din Azerbaidjan”

  • 21 Septembrie 12:41
Natalia Gavrilița, la întâlnirea cu ambasadorul Azerbaidjanului la Chișinău: „Este analizată posibilitatea importului de gaze naturale din Azerbaidjan”

La întâlnirea avută cu Ambasadorul Azerbaidjanului la Chișinău, Gudsi Dursunoglu Osmanov, premierul Natalia Gavrilița a exprimat interesul Republicii Moldova pentru fortificarea cooperării în sectorul energetic, fiind analizată posibilitatea importului de gaze naturale din Azerbaidjan. „Măsura este prevăzută în varianta actualizată a Strategiei Energetice Naționale”, se arată într-un comunicat al Guvernului Republicii Moldova.

„Perspectivele aprofundării cooperării comerciale și investiționale dintre Republica Moldova și Azerbaidjan au fost discutate în cadrul unei întrevederi dintre prim-ministra Natalia Gavrilița și Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Azerbaidjan la Chișinău, E.S. Gudsi Dursun oglu Osmanov.
 
Oficialii au salutat inițiativa de organizare a Comisiei interguvernamentale moldo-azere pentru cooperare comercial-economică, care se va desfășura la Baku, în perioada 10-12 octombrie anul curent. În aceeași perioadă, va fi organizat și un Forum bilateral al oamenilor de afaceri, în cadrul căruia vor fi prezentate oportunitățile investiționale în țara noastră.
Evenimentele vor coincide cu vizita prim-ministrei Natalia Gavrilița la Baku, în acest sens fiind discutate și aspecte organizatorice ale deplasării.
 
„În pofida tuturor provocărilor, Republica Moldova rămâne o destinație favorită pentru investitorii străini. În ultima perioadă, am reușit să atragem proiecte investiționale din țări ca Belgia, Olanda, Turcia, SUA, Germania, Lituania, Marea Britanie. Ne dorim să fortificăm cooperarea investițională cu mediul de afaceri din Azerbaidjan”, a menționat Natalia Gavrilița.
 
În prezent, Republica Moldova are semnate cu Azerbaidjan cca 50 de acorduri în diverse domenii de cooperare”, precizează comunicatul Guvernului
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Sat
9
Sun
11
Mon
7
Tue
0
Wed
-4
Arhivă Radio Chișinău