Natalia Gavrilița întreprinde o vizită de lucru în Polonia

  • 07 Aprilie 2022 17:50
Natalia Gavrilița întreprinde o vizită de lucru în Polonia

Prim-ministrul Natalia Gavrilița întreprinde o vizită de lucru în Polonia, în perioada 7-9 aprilie. Șefa executivului se va întâlni cu președintele Poloniei, Andrzej Duda, dar și cu premierul Mateusz Morawiecki. În cadrul întrevederii vor fi semnate documente bilaterale care vor impulsiona cooperarea dintre cele două state în mai multe domenii, se arată într-un comunicat de presă al executivului, citat de IPN.

În Polonia, Natalia Gavrilița va discuta și cu ministrul plenipotențiar al Guvernului pentru infrastructura energetică strategică, Piotr Naimski, mareșalul Sejmului, Elżbieta Witek; președintele Bank Gospodarstwa Krajowego, Beata Daszyńska-Muzyczki, și mareșalul Senatului Republicii Polone, Tomasz Grodzki.

Totodată, va vizita piața en-gros de produse agricole și alimentare din Varșovia, unde va avea întrevederi cu președintele pieței, Janusz Byliński, și subsecretarul de stat al ministerului activelor statului, Jan Kanthak.

Natalia Gavrilița va susține o prelegere despre parcursul european al Republicii Moldova la Academia de Studii Diplomatice și Est-Europene de la Universitatea din Varșovia. Agenda vizitei mai include întâlniri cu diaspora moldovenească și cu studenții Colegiului Europei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
22,18
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:3,09 m/s
Thu
23
Fri
22
Sat
25
Sun
28
Mon
29
Arhivă Radio Chișinău