Ucraina le invită pe mamele soldaților ruși capturați să vină să îi ia

  • 02 Martie 2022 17:30
Ucraina le invită pe mamele soldaților ruși capturați să vină să îi ia

Armata ucraineană le-a invitat miercuri pe mamele soldaților ruși capturați pe teritoriul său să vină să îi ia, Kievul afirmând că a luat prizonieri zeci de militari de la începutul invaziei ruse, relatează AFP.

„A fost luată decizia de a-i preda pe soldații ruși mamelor lor dacă acestea vin să îi ia în Ucraina, la Kiev”, a transmis Ministerul ucrainean al Apărării într-un comunicat, scrie Agerpres.

Ministerul a publicat numerele de telefon și o adresă de e-mail prin care mamele pot obține informații despre fiii lor prizonieri în Ucraina.

În cazul în care detenția fiilor lor este confirmată, femeile ruse sunt invitate să meargă în Polonia, apoi să intre în Ucraina printr-un punct de trecere a frontierei.

„Veți fi primite și însoțite la Kiev, unde îi veți putea lua pe fiii voștri”, a subliniat Ministerul Apărării ucrainean.

„Spre deosebire de fasciștii lui Putin, noi, ucrainenii, nu ducem un război împotriva mamelor și copiilor lor capturați”, se mai arată în comunicat.

În timpul conflictului dintre Moscova și separatiștii ceceni din anii 1990 și 2000, numeroși tineri recruți ruși au fost trimiși pe front, iar unii au căzut prizonieri, mai notează AFP, citat de Agerpres.

Mame ale soldaților s-au mobilizat atunci pentru a-i aduce înapoi pe supraviețuitori sau pentru a lua cadavrele, fără a ezita să meargă la fața locului, o mișcare ce a alimentat atunci proteste anti-război în Rusia.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău