Natalia Gavriliță, de Ziua Europei la Chișinău: Republica Moldova vrea să facă parte din familia europeană, pentru că Uniunea Europeană este un proiect al păcii, stabilității și bunăstării

  • 14 Mai 2022 15:55
Natalia Gavriliță, de Ziua Europei la Chișinău: Republica Moldova vrea să facă parte din familia europeană, pentru că Uniunea Europeană este un proiect al păcii, stabilității și bunăstării

Republica Moldova vrea să facă parte din familia europeană, pentru că Uniunea Europeană este un proiect al păcii, stabilității și bunăstării, a declarat premierul Natalia Gavriliță, care a participat la Ziua Europei organizată la Chișinău.

„Proiectul european creat după cel de Al Doilea Război Mondial a fost un proiect  al păcii, al solidarității și în special în aceste zile, când avem un război chiar în vecinătatea noastră, este important să continuăm și să fortificăm acest proiect, să ne asigurăm că Moldova face parte din familia țărilor europene, pentru că UE înseamnă pace, stabilitate, respectarea drepturilor omului, o justiție dreaptă,  prosperitate, construită într-un mod care pune cetățeanul în centrul atenției”, a spus premierul R. Moldova.  

Natalia Gavriliță a declarat pentru Radio Chișinău că principala reformă promovată ferm de guvernare pentru apropierea Republicii Moldova de UE este curățarea  justiției. „În primul rând reforma justiției și combaterea corupției, funcționarea instituțiilor statului într-un mod corect. Este fundamentul pe care se construiește totul, anume de aceea, în pofida tuturor crizelor, mergem foarte ferm pe agenda reformei în justiției. Avem evaluarea externă a judecătorilor și procurorilor, începând cu CSM și CSP, împreună cu partenerii noștri, ca să asigurăm o veritabilă curățare a justiției, care să funcționeze în interesul cetățeanului și în interesul public”, a subliniat premierul Natalia Gavriliță.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău